C-vector-200
Hei, bun venit în campus!

Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Un proiect emblematic în Brașov, ce respectă trecutul, îmbunătățește prezentul și construiește viitorul.

1925
1946
2007

Un secol de istorie și inovație

De la avioane la tractoare, într-un cartier cu un secol de istorie.

De la avioane la tractoare cu prestigiu mondial

Istoria platformei începe în anul 1925 odată cu deschiderea fabricii de avioane. Timp de două decenii produce unele dintre cele mai inovatoare avioane de luptă de la acea vreme printre care I.A.R. 80, utilizat în cel de-al doilea Război Mondial.

Ocupația rusă schimbă radical povestea platformei. În anul 1947, Regia Autonomă I.A.R. se desființează, iar uzina se transformă în Întreprinderea Metalurgică de Stat.

Un an mai târziu, în 1948, Întreprinderea Metalurgică de Stat devine Uzina Tractorul Brașov, iar fabrica de avioane unitate de producție pentru utilaje agricole.

Trecutul industrial intâlnește birourile viitorului

În 2007 uzina este închisă și intră în lichidare, fiind pregătită licitația pentru vânzarea platformei. Societatea imobiliară Flavus Investiții cumpără platforma, în urma unei licitații la care s-au înscris șapte companii și începe astfel reconversia spațiului în campus de afaceri.

În anii următori, vechile clădiri ale fabricii trec printr-un proces amplu de renovare și conversie în spații moderne de birouri clasa A. Arhitectura exterioară este conservată ca formă de respect pentru vechile funcțiuni ale zonei.

În paralel, în anul 2012 Ceetrus (denumit Immochan la aceea vreme), achiziționează platforma și continuă demersurile de regenerare urbană pentru toată zona, integrând funcțiuni mixte pe o suprafață totală de 120 de hectare.

LEGACY

2007
2017
2019

Un parteneriat strategic și o nouă viziune pentru proiect

CEETRUS achiziționează proiectul de birouri și îl integrează în Cartier Coresi

În iulie 2017, Ceetrus (denumit Immochan la acel moment) achiziționează proiectul de birouri și integrează cei 40.000 de metri pătrați GLA în Cartier Coresi, un amplu proiect de regenerare urbană, emblematic pentru noua viziune a companiei. Dezvoltatorii de la Ascenta devin parteneri strategici ai proiectului.

Martie 2019 reprezintă o etapă importantă în proiectul Coresi Business Campus, prin finalizarea construcției clădirii H1, din cadrul fazei trei de dezvoltare. Clădirea H1 are o suprafață de 15.000 de metri pătrați, iar investițiile în construirea acesteia s-au ridicat la valoarea totală de 14 milioane de euro.

Un proiect sustenabil, certificat BREEAM “Foarte bine”

Coresi Business Campus este dovada faptului că proiectele inspirate transcend generațiile într-o manieră responsabilă.

Conversia zonei industriale de 26.000 mp în spații moderne de birouri a venit cu surprize plăcute:

10.000 m3

De materiale de construcții (beton și caramidă), au fost economisite prin păstrarea structurilor industriale existente.


20.000 m3

De materiale reziduale rezultate în urma demolării au fost reutilizate (beton concasat).


30.000 m3

De materiale reciclate au fost folosite până la finalizarea construcției.


Clădirile din prima și a doua fază de dezvoltare au fost certificate BREEAM - nivel “Foarte bine”, iar clădirea H1 din faza a treia intră în procesul de certificare.

Proiectul oferă orașului și regiunii 20.000 de metri pătrați de spații verzi exterioare, zone de relaxare și birouri clasa A.

Au fost create mii de locuri de muncă în Brașov prin atragerea companiilor de top în proiect.

FUTURE

Noi proiecte ambițioase pentru nevoile comunității

Coresi Business Campus este parte integrată din Cartierul Coresi. Ambiția CEETRUS este să continue procesul de transformare al platformei industriale într-un demers cu și pentru cetățeni.

Faza a patra de dezvoltare

Odată cu finalizarea clădirii H1 din faza trei de dezvoltare, au început pregătirile pentru faza patru a proiectului. Această nouă etapă prevede construcția a două clădiri de birouri (U1 și H2) cu design modern, dotări conform standardului clasă A și o suprafață închiriabilă de 25.000 metri pătrați.

POZA
POZA

Spațiu de co-working pentru comunitatea de afaceri

Am ascultat nevoile comunității de parteneri și ale locuitorilor din Cartier Coresi și urmează inaugurarea unui spațiu de co-working și a unei zone de conferințe. Vor avea o suprafață totală de 1 300 de metri pătrați și se vor afla la parterul clădirii H1.

Intră aici pentru mai multe detalii despre coworking

Regenerarea urbană continuă în Cartier Coresi

După dezvoltarea spațiilor de retail (Coresi Shopping Resort), a clădirilor de apartamente (Coresi Avantgarden) și a spațiilor de birouri, urmează revitalizarea emblematicului Hangar. Definirea de noi funcțiuni relevante pentru comunitatea din Cartier Coresi reprezintă o prioritate pentru CEETRUS.

POZA