Gala Forbes Best Office Buildings 2016

Ascenta Management a fost desemnat ”Cel mai curajos dezvoltator în piețele secundare” în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Forbes Best Office Buildings 2016

Ascenta Management, dezvoltatorul proiectului Coresi Business Park din Brașov, a fost desemnat câștigătorul premiului pentru ”Cel mai curajos dezvoltator în piețele secundare” acordat de Forbes în cadrul celei de-a doua ediții a galei Best Office Buildings 2016, ce s-a desfășurat pe 25 Februarie, la Hotelul Sheraton din București.

Prin acest eveniment Forbes România și-a propus premierea dezvoltatorilor de clădiri de birouri, dar și recunoasterea abilităților manageriale ce se reflectă în strategia de business a acestora. În cadrul galei au fost premiați cei mai importanți actori din segmentul de birouri: dezvoltatori, investitori, proprietari, bănci și companii chiriașe.

Ediția de anul acesta s-a remarcat printr-o competiție directă în stabilirea câștigătorilor între zonele renumite în care au fost dezvoltate clădiri de birouri din capitală și hub-urile de afaceri din orașele regionale precum Timișoara, Iași, Cluj Napoca și Brașov.

Coresi Business Park este unul dintre cele mai importante centre de afaceri din afara Bucureștiului, dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, pe o suprafaţă de 12 hectare. În prezent, proiectul oferă 30,000 mp de birouri clasa A, urmând să ajungă la 100,000 mp in următorii ani.

Prima fază a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 25.000 mp de spații de birouri neconvenționale, cu elemente arhitecturale industriale şi are, printre chiriași, Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg, CGS and Waters.

Cea de-a doua fază a proiectului constă în trei clădiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de inălțime (P+3E/5E) și o suprafață totală închiriabilă de 21.500 mp. Prima clădire a acestei faze, cu o suprafață totală construită de 6.500 mp, este în proces de obținere a calificativului BREEAM – “Foarte bine” și va fi livrată în aprilie 2016.